Yamaha

Од Википедија — слободната енциклопедија
Yamaha Corporation Kurosawa
Oснована12 октомври, 1887
СедиштеХамаметсу, Shizuoka prefecture, Јапонија
ДејностConglomerate
ПроизводиМузички инструменти, Аудио/Видео, Електроника , ATV, Мотори
Приходи 7.4 билиони US$ (2003)
Тековен
приход
900 милиони US$ (2005)
Нето приход149 милиони US$ (2003)
Вработени23,500 (3/2003)
Порталwww.yamaha.com

Yamaha е мултинационална корпорација заснована во Јапонија која произведува музички инструменти, мотори, компјутерски производи, и др.