Ultratop

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Ultratop е организација која ги генерира и објавува официјалните табели во Белгија, а исто така тоа е и името на тие табели. Ultratop е не-профитна организација, креирана од иницијативата на Белгиската Рекреативна Асоцијација (BEA), белгиска членска организација на IFPI.[1][2]

Наводи[edit | edit source]

  1. „Ultratop Belgian Charts“. Ultratop.be. ULTRATOP & Hung Medien / hitparade.ch. конс. 2010-05-31. 
  2. "LINKS - Local record industry associations". IFPI. Retrieved 2010-05-31.

Надворешни врски[edit | edit source]