OpenCart

Од Википедија — слободната енциклопедија

OpenCart е бесплатнo, open-source решение за електронска трговија. Создадено од Даниел Кер во 2008, OpenCart може да се набави и со отворена софтверска лиценца, GNU GPL лиценца. Софтверот е напишан во PHP и MySQL како основен engine за базата податоци, иако е можно да се искористи и Nginx како јадро.[1] Целокупникот код на проектот може да се најде на GitHub.

OpenCart нуди низа други одлики: неограничен број категории, неограничени број производи, неограничен број произведувачи, повеќе валути, повеќе јазици, повеќе продавници, оценување и рецензија на производи, бесплатна документација како и платежни gateways и интеграции за различни методи на доставка. Исто така нуди и онлајн пазар со над 9000 модули и теми.[2] Инсталацијата на OpenCart е едноставна и лесна дури и за почетник. Ова се основните минимални услови кои нов сопственик на продавница треба да ги исполни:

OpenCart технологоја[уреди | уреди извор]

  • Web Server (се препорачува Apache )
  • PHP (најмалку 5.2)
  • Curl enabled
  • Database (се препорачува MySQL)

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. http://isenselabs.com/posts/how-to-install-and-run-opencart-on-nginx-server
  2. http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension