Microsoft Excel

Од Википедија — слободната енциклопедија
Microsoft Excel
ПрограмериMicrosoft
Стабилно издание2010 (14.0.4760.1000) / јуни 15, 2010; пред 13 години (2010-June-15)
Опер. системМикрософт Виндоус
ВидОбработка и пресметка на податоци преку табели
ЛиценцаНеслободен софтвер комерцијален софтвер
Мреж. местоoffice.microsoft.com/en-us/excel

Microsoft Excel е програмa наменетa за табеларни пресметки и е дел од Microsoft Office пакетот.

Ексел припаѓа на канцелариски софтвер достапен за Мак ОС и Виндоус, со актуелните верзии 2011, односно 2010. Популарноста на ексел е во примамливиот концепт на вкрстени табели и добрата прегледност преку графикони, формули, листи, табели и други структури.