Lactarius vitellinus

Од Википедија — слободната енциклопедија


{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/Предлошка:Автотаксономија/Lactarius|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}
Lactarius vitellinus
Научна класификација [ у ]
Непознат таксон (попр): Lactarius
Вид: Lactarius vitellinus
Биномен назив
Lactarius vitellinus
Van de Putte & Verbeken (2010)
Lactarius vitellinus
Научна класификација edit
Царство: Fungi
Колено: Basidiomycota
Класа: Agaricomycetes
Ред: Russulales
Семејство: Russulaceae
Род: Lactarius
Вид:
L.vitellinus
Биномен назив
Lactarius vitellinus

Van de Putte & Verbeken (2010)

Lactarius vitellinus е член на родот Млечки(печурки) со големи млечни шапки од редот Russulales. Пронајден во северен Тајланд, тој бил опишан како нов за науката во 2010[1] година.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Список на видови Млечки (печурки)

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Van de Putte, Kobeke; Nuytinck, Jorinde; Stubbe, Dirk; Le, Huyen Thanh; Verbeken, Annemieke (2010-12). „Lactarius volemus sensu lato (Russulales) from northern Thailand: morphological and phylogenetic species concepts explored“. Fungal Diversity (англиски). 45 (1): 99–130. doi:10.1007/s13225-010-0070-0. ISSN 1560-2745. Проверете ги датумските вредности во: |date= (help)

Надворешни врски[уреди | уреди извор]