ESC Reporter

Од Википедија — слободната енциклопедија
ESC Reporter
Главен уредникEric Nocito
Графички уредникFrederik Togsverd
РедакцијаGeorge Delass, Emma Kiernan, Iain Cameron, Kevin Lee, Alvaro Sanabria
ОснованJanuary 2013
СедиштеPhiladelphia, United States
Страницаescreporter.com

ЕСС Репортер е независно мрежно место за новости која се фокусира на темата на Евровизија. Создадена во јануари 2013 година, мрежната страница е една од многуте на долгиот список на мрежни места што го покриваат натпреварот за песна на Евровизија.

Есента 2013 година, во весникот „ Киев пост“, еден од најголемите весници на англиски јазик во Украина, било објавено интервју со украинската пејачка Камалија .[1] Интервјуто било прикажано и на официјалното мрежно место на Камалија [2] и преведено на украински јазик за весникот Правда.[3] Новинар на ЕСЦ е признаен од ЕБУ како акредитиран извор на вести.[4] Од своето создавање, ЕСЦ Репортер интервјуирал многу поранешни и сегашни учесници на Евровизија, вклучувајќи го и Елдар Гасимов ( Ел и Ники - Азербејџан 2012), Кончита Вурст (Австрија 2014), Арам Mp3 (Ерменија 2014), Меи Финеголд (Израел 2014) и Рут Лоренцо (Шпанија 2014).[5]

Наводи[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ESC Reporter: Exclusive interview with Kamaliya“.
  2. „Kamaliya's exclusive interview with the Eurovision news website's Managing Editor Eric Nocito“. Архивирано од изворникот на 2016-07-01. Посетено на 2020-05-16.
  3. „Камалія поїде на Євробачення від Британії?“.
  4. „Fan media“.
  5. „Interview Archives - ESC Reporter“.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]