Прејди на содржината

ERepublik

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лого
Почетна страна

еРепублик е масовна групна семрежна игра. Дизајнирана е од компанијата eRepublik Labs. Пуштена е на семрежјето на 21 октомври 2008 г, и е достапна бесплатно за сите корисници. Играта е сместена во измислен виртуелен свет каде играчот се става во улога на граѓанин на една држава (си бира која).

Изумители на играта се Алексис Бонте и Џорџ Лемнару.

Мрежното место освен на англиски е достапно на македонски, арапски, бугарски, бразилски, кинески, персиски, тајвански, германски, шпански, хрватски, грчки, француски, полски, португалски, романски, руски, словенски, албански, српски, турски, украински и индонезиски јазик.

Преглед на играта[уреди | уреди извор]

Битка не еРепаблик

Се работи за онлајн игра која што ви овозможува со регистрација да се поврзете со илјадници други вистински играчи од различни земји. Почнувате така што си барате работа, се вработувате, и треба да работите секој ден. Играта на граѓаните им овозможува да се вклучат во локални или национални политички партии, економија, војни со соседите, помагање на сојузниците и друго. Во оваа игра можете да бидете успешен стопанственик, да бидете успешен новинар, да бидете претседател , да бидете конгресмен, да освoјувате многу медали, да се зачлените во паравоена/воена единица и др. Освен поединечната цел, граѓаните помагаат во зајакнувањето на нивната земја со разни освојувања и зајакнување на економијата.

Играта има голема популарност во светот, со околу 200 000 регистрирани профили.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]