Black Entertainment Television

Од Википедија — слободната енциклопедија

Black Entertainment Television (BET, дел од BET Мрежите) е кабелска мрежа поседувана од Viacom и заснована во Вашингтон.

Дополнителна литература[уреди | уреди извор]

  • Muhammad, Tariq K. (June 1997), „The Branding of BET“, Black Enterprise, 27 (11), стр. 156–171

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Предлошка:Viacom