Шаблон:GeoTemplate

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Ambox notice.png Дали сте знаеле дека ако стиснете на сината топка до координатата ќе ви се отвори ВикиМиниАтлас без да ја напуштите статијата?
WGS84 {latdegabs}° {latminint}′ {latsecdec}″ {latNS}, {londegabs}° {lonminint}′ {lonsecdec}″ {lonEW}
{latdegdec}, {londegdec}
UTM {utmzone} {utmeasting} {utmnorthing}
Приближеност {zoom} Размер ± 1:{scale}
Регион {region} Тип {type} 
Наслов {title} (уреди | пријави неточности)
Содржина Целосветски и месни служби  Статии на Википедија  Слики  Друго  Извези


Погледајте го местото на Google Карти, на OpenStreetMap, со двоен поглед, или пак изберете една од долунаведените служби:

Целосветски служби[уреди извор]

Служба Карта Сателитски Друго
ACME Mapper Карта Сателитска ТеренскаMapnik
Ayna Карти Сателитска
Bing Картипопуларно Карта Воздушна Птичја перспектива
Blue Marble Navigator Сателитска
ExploreOurPla.net Секојдневна
Flash Earth Сателитска
Fourmilab Сателитска
GeaBios Сателитска
GeoNames Сателитска Текст (XML)
GlobeXplorer Сателитска
Google Земја[1] Отворена со метаподатоци
Google Картипопуларно[1] Карта Сателитска Теренска
GPS Visualizer Карта Сателитска Теренска
Map24 Карта Алатка за цртање
HERE (Nokia) популарно Карта Сателитска Теренска, 3Д (WebGL)
MapQuest Карта
MapTech Карта
Maps-For-Free Карта
MSN maps Карта
MultiMap Карта
NASA World Wind Отворена
Norkart Virtual Globe Сателитска
OpenStreetMapCC-BY-SA Карта повеќе карти, Nominatim (обратно геокодирање)
Сенчан релјеф Карта
TerraServer Сателитска
USMapServer Карта
ViaMichelin International Карта
Викимапијапопуларно Карта
(мобилна)
Карта
(мобилна)
+ стари места
ВикиМиниАтлас Карта
Yahoo! Карти Карта Сателитска (бара Flash)


Преглед на сите регионални служби

Статии на Википедија[уреди извор]

Сооднос Врска Изготвил Проценета поднова
Статија за тој напоредник/меридијан {latdegabs}° {latNS} и {londegabs}° {lonEW}
Сите координати за „{pagename}“ на Google Карти, Bing Карти Пара речиси во живо
Слој во ВикиМиниАтлас Dschwen 1-2 пати неделно (податок од мај 2009)
Слој во Google Maps Google јули 2008 (податок од февруари 2009)
Слој во Google Карти Geonames декември 2007 (податок од февруари 2009)
Слој во Google Maps Википедија-Свет 6 пати годишно (податок од октомври 2010)
Слој во OpenStreetMap Википедија-Свет 6 пати годишно (податок од февруари 2010)
Слој во Bing Карти Virtual Earth февруари 2008 (податок од февруари 2009)
Слој во Multimap Multimap јули 2008 (податок од февруари 2009)
Табела на координати оддалечено 5, 10, 20, 50, 100, или 250 км Википедија-Свет 6 пати годишно (податок од октомври 2010)
Табела на координати оддалечено 5, 10, 20, 50, 100, или 250 км Dispenser секој ден во 07:00 ч. (UTC)
Табела на координати Geonames Geonames декември 2007 (податок од февруари 2009)

Слики[уреди извор]

Други информации[уреди извор]


Северна Америка[уреди извор]

Канада[уреди извор]

Служба Карта Сателитска Друго
GPS Visualizer Топографска
Национален атлас на Канада Топографска
Sympatico / MSN Maps Карта
TopoQuest Топографска

САД[уреди извор]

Служба Карта Сателитска Друго
ACME Топографска NEXRAD DOQ
GPS Visualizer USGS Воздушна USGS Топографска
MapQuest Карта Обележана сателитска
MSN Maps USA Карта
MSR Maps (TerraServer-USA) USGS Воздушна USGS Топографска
NASA/MSFC GOES Сателитска
Државна метеоролошка служба Метеоролошка
TopoQuest Топографска
Trails.com Topo
US Census Карта
US EPA Инфо за вододелници
USGS National Карта Viewer Карта

Европа А-М[уреди извор]

Австрија[уреди извор]

Служба Карта
ViaMichelin Austria Карта
MSN Karten Österreich Карта

Бугарија[уреди извор]

Служба Карта Сателитска
eMaps.bg Карта
360.bg Сателитска

Чешка[уреди извор]

Служба Карта Сателитска Друго
Mapy.cz Карта Обележана сателитска Историска
Atlas.cz Карта
Supermapy.cz Карта
1188.cz Катастерска карта

Данска[уреди извор]

Служба Карта
Findvej.dk Карта
Findvej.dk with Wikipedia Карта
Eniro Карта

Посредно[уреди извор]

Естонија[уреди извор]

Служба Карта
Одбор за земјишта на Естонија Orthophoto/Карта

Посредно[уреди извор]

Финска[уреди извор]

Служба Карта Друго
Eniro Карта Кос поглед
Државна геодеција на Финска Карта
02.fi Карта

Месни[уреди извор]

Служба Карта Друго
eKarjala Карта
Espoo Карта
Хелсинки Карта
Хеменлина Карта
Јивескиле Карта
Кокола Карта
Котка Карта
Коувола Карта
Куопио Карта
Лахти Карта
Лапенранта Карта
Оулу Карта
Pohjois-Karjala Карта
Пори Карта
Раума Карта
Рованиеми Карта
Тампере Карта
Турку Карта
Васа Карта
Ванта Карта

Посредно[уреди извор]

Фарски Острови[уреди извор]

Посредно[уреди извор]

Франција[уреди извор]

Служба Карта Воздушна Друго
Géoportail Карта Воздушна cadastral survey, геологија, Cassini карта
ViaMichelin France Карта Сообраќај
MSN Cartes France Карта

Германија[уреди извор]

Служба Карта
GoYellow Карта
ViaMichelin Germany Карта
MSN Karten Deutschland Карта

Велика Британија[уреди извор]

Служба Карта OS maps Воздушна Други
Bing Maps UK Карта OS карти Воздушна Птичја перспектива
Multimap Карта OS карти Воздушна Птичја перспектива
StreetMap Карта OS карти
Vision of Britain - историски карти Карта OS карти
Ordnance Survey Get-a-map OS карти
Defra - MAGIC -
информации за природната околина
Карта
Електронска месна управа
Информативна мрежа (Elgin) -
информативна служба за изградба на патишта
Карта
ViaMichelin UK Карта Сообраќај
Стари OS карти Карта
MSN Maps UK Карта

{osgb36ref} (исклучиво бројчен формат: {osgb36easting} {osgb36northing}) на Британскиот државен решеткаст референтен систем (напомена: тука е исклучена Северна Ирска, која го користи Ирскиот решеткаст референтен систем)

Служба Information
Проект Британски Острови на „Географ“ Слики
UKVillages села
UK-postcodes.com Поштенски број и месна управа

(не Северна Ирска)

Исланд[уреди извор]

Служба Карта
Já.is Карта

Ман[уреди извор]

Служба Карта
Multimap Карта
StreetMap Карта
Ordnance Survey Get-a-map Карта
MSN Maps UK Карта

{osgb36ref} - Британски државен решеткаст референтен систем

Италија[уреди извор]

Служба Карта
myMana Карта
ViaMichelin Italia Карта
MSN Mappe Italia Карта

Посредно[уреди извор]

Лихтенштајн[уреди извор]

Служба Карта
Swisstopo Карта
map.search.ch Карта
MySwitzerland.com Карта
Mapplus/Tydac Карта

Литванија[уреди извор]

Посредно[уреди извор]

Европа Н-Ш[уреди извор]

Норвешка[уреди извор]

Служба Карта Воздушна Сателитска
atlas.no Карта Воздушна Мешана
Gule Sider Карта Воздушна
Inatur Карта
Norkart Virtual Globe Сателитска

Посредно[уреди извор]

Полска[уреди извор]

Служба Карта
Mapa Polski Targeo Карта
Szukacz.pl Карта
Зуми Карта
Autopilot Карта
Полски железници-Карта Карта

Посредно[уреди извор]

Португалија[уреди извор]

Служба Карта
Instituto Geográfico do Exército
Бара Internet Explorer
Континентално (копнена Португалија)
Азури
Мадера

Русија[уреди извор]

Служба Карта Сателитска
Јандекс Карти Карта Сателитска
Космоснимки Карта Сателитска

Словачка[уреди извор]

Служба Карта
Mapy. Atlas.sk Карта
TuristickaMapa.sk Карта

Словенија[уреди извор]

Служба Карта Сателитска Друго
Geopedia Карта Сателитска Теренска
GeaBios Карта
Gaea+ 3Д Сателитска (Java)

Посредно[уреди извор]

Шпанија[уреди извор]

Служба Покрива Карта
MSN Mapas España сè Карта
Vissir - ICC Каталонија Карта
Nomecalles Мадрид Карта

Шведска[уреди извор]

Служба Карта Сателитска Друго
Eniro Карта Обележана сателитска Поглед
hitta.se Карта Сателитска

Посредно[уреди извор]

Швајцарија[уреди извор]

Служба Cantons covered Карта
Swisstopo all Карта
map.search.ch all Карта
MySwitzerland.com all Карта
Mapplus/Tydac all Карта
geoportal.ch Санкт Гален, Апенцел Карта
AGISviewer Kanton Aargau Аргау Карта
GeoPortal Basel-Stadt Базел-Град Карта
geoView.BL Базел-Покраина Карта
GéoPortail du Canton de Jura Јура Карта
SITN Невшател Карта
GIS Schaffhausen Schaffhausen Карта
GeoShop vs.geo Вале Карта
ZugMap Цуг Карта
GIS-Zentrum Kanton Zürich Цирих Карта

{ch1903easting} / {ch1903northing} на Swiss Grid

Украина[уреди извор]

Служба Карта Сателитска
maps.vlasenko.net Карта Сателитска
Visicom Maps Карта

Океанија[уреди извор]

Австралија[уреди извор]

Служба Карта Друго
Street-Directory.com.au Карта
Bonzle Digital Atlas Карта Теренски пресек
NearMap Воздушна

Посредно[уреди извор]

Нов Зеланд[уреди извор]

Посредно[уреди извор]

Азија[уреди извор]

Арапски Емирати[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Абу Даби 1:3000 Карта
Ayna англиски Абу Даби 1:3000 Карта
Ayna Абу Даби 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Дубаи 1:3000 Карта
Ayna англиски Дубаи 1:3000 Карта
Ayna Дубаи 1:3000 Сателитска

Бахрејн[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Манама 1:3000 Карта
Ayna англиски Манама 1:3000 Карта
Ayna Манама 1:3000 Сателитска

Кина[уреди извор]

Служба Карта
Google 地图 Карта

Посредно[уреди извор]

Индија[уреди извор]

Служба Карта Сателитска
Yahoo! India Maps Карта Обележана сателитска

Посредно[уреди извор]

Ирак[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Багдад 1:3000 Карта
Ayna англиски Багдад 1:3000 Карта
Ayna Багдад 1:3000 Сателитска

Јордан[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Аман 1:3000 Карта
Ayna англиски Аман 1:3000 Карта
Ayna Аман 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Акаба 1:3000 Карта
Ayna англиски Акаба 1:3000 Карта
Ayna Акаба 1:3000 Сателитска


Јапонија[уреди извор]

Служба Карта Сателитска Друго
Google Japan Карта Обележана сателитска
Институт за геодезија Топографска
CyberJapan Топографска
Mapion Карта
MapFan Web Карта
Yahoo! Japan Карта
Goo Карта
Its-mo Guide Карта
Livedoor Карта


Кувајт[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Кувајт 1:3000 Карта
Ayna англиски Кувајт 1:3000 Карта
Ayna Кувајт 1:3000 Сателитска


Либан[уреди извор]

Служба Јазик Тип
Ayna арапски Карта
Ayna англиски Карта
Ayna Сателитска

Оман[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Мускат 1:3000 Карта
Ayna англиски Мускат 1:3000 Карта
Ayna Мускат 1:3000 Сателитска

Катар[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Доха 1:3000 Карта
Ayna англиски Доха 1:3000 Карта
Ayna Доха 1:3000 Сателитска

Саудиска Арабија[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Џеда 1:3000 Карта
Ayna англиски Џеда 1:3000 Карта
Ayna Џеда 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Мека 1:3000 Карта
Ayna англиски Мека 1:3000 Карта
Ayna Makkah 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Медина 1:3000 Карта
Ayna англиски Медина 1:3000 Карта
Ayna Медина 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Ријад 1:3000 Карта
Ayna англиски Ријад 1:3000 Карта
Ayna Ријад 1:3000 Сателитска

Сингапур[уреди извор]

Служба Карта
Gothere Карта

Сирија[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Дамаск 1:3000 Карта
Ayna англиски Дамаск 1:3000 Карта
Ayna Дамаск 1:3000 Сателитска


Тајван[уреди извор]

Служба Карта
Urmap Карта

Тајланд[уреди извор]

Служба Карта
PointAsia Карта

Јемен[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Сана 1:3000 Карта
Ayna англиски Сана 1:3000 Карта
Ayna Сана 1:3000 Сателитска

Јужна Америка[уреди извор]

Бразил[уреди извор]

Служба Карта
MSN Maps Brazil Карта

Чиле[уреди извор]

Посредно[уреди извор]

Антарктик[уреди извор]

Служба Карта
MSN maps Карта

Африка[уреди извор]

Алжир[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Алжир 1:3000 Карта
Ayna англиски Алжир 1:3000 Карта
Ayna Алжир 1:3000 Сателитска

Египет[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Александрија 1:3000 Карта
Ayna англиски Александрија 1:3000 Карта
Ayna Александрија 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Каиро 1:3000 Карта
Ayna англиски Каиро 1:3000 Карта
Ayna Каиро 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Хургуда 1:3000 Карта
Ayna англиски Хургуда 1:3000 Карта
Ayna Хургуда 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Шерм Шеик 1:3000 Карта
Ayna англиски Шерм Шеик 1:3000 Карта
Ayna Шерм Шеик 1:3000 Сателитска


Либија[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Триполи 1:3000 Карта
Ayna англиски Триполи 1:3000 Карта
Ayna Триполи 1:3000 Сателитска

Мароко[уреди извор]

Служба Јазик Град Тип
Ayna арапски Маракеш 1:3000 Карта
Ayna англиски Маракеш 1:3000 Карта
Ayna Маракеш 1:3000 Сателитска
Ayna арапски Рабат 1:3000 Карта
Ayna англиски Рабат 1:3000 Карта
Ayna Рабат 1:3000 Сателитска

Судан[уреди извор]

Служба Јазик Покрива Тип
Ayna Арапски Картум 1:3000 Карта
Ayna англиски Картум 1:3000 Карта
Ayna Картум 1:3000 Сателитска


Тунис[уреди извор]

Служба Карта Сателитска
Ayna 1:3000 Карта 1:3000 Сателитска

Меѓународни води (XZ)[уреди извор]

Сè уште нема додадено ресурси.

Белешки[уреди извор]

  1. 1,0 1,1 Google Карти воведоа функција за обратно геокодирање, што му дава предност на најблискиот објект во нивната база, наместо саканите координати. Најблискиот објект е прикажан со светлоцрвен обележувач во средината на картата, а бараните координати се дадени со зелен обележувач што често се ускладува со позадината или е надвор од прикажаната област. Оваа функција би можела да се нарече „мора да мислевте на ова“. Исто така ова важи и за нашата примена на KML-создавачот од Google Карти за врските на Google Земја. Тоа не е нешто што може тука да се исправи. прочитајте повеќе...