Предлошка:GeoTemplate

Од Википедија — слободната енциклопедија

Статии на Википедија

Други информации


Северна Америка

Канада

Служба Друго
ГПС-исписник Топо
Национален атлас на Канада Топо (посредна врска)
TopoQuest Топо

САД

Служба Гледиште
ACME Топо NEXRAD DOQ
CalTopo Топо
ГПС-исписник USDA Воздушна, USGS Топо
Историски воздушни снимки Историски воздушни снимки
НАСА/MSFC GOES Метеосателитска
Национална метеослужба Временски прилики и прогноза за подрачјето
Графичка часовна прогноза за местото
Природен атлас Топо
TerraFly Сателитска
TopoQuest USGS Воздушна, Топо
Trails.com Топо
US EPA Инфо за вододелници
Национален картопрегледник на USGS Карта, Постар TNM

Европа А–М

Австрија

Служба Карта Сателитска
Австриска карта — amap.at (најв. 1:50.000) Карта

Месни

Служба Карта
Атлас на Корушка Карта
Атлас на Долна Австрија Карта
Горна Австрија (DORIS interMap) Карта
Салцбург (SAGIS) Карта
Дигитален атлас на Штаерска Карта
Тирол (tirisMaps) Карта
Предарлска (VoGIS) Карта

Белорусија

Служба Карта Сателитска
Maps.vlasenko.net Карта Сателитска
Јандекс Карти Карта Сателитска
Космоснимки Сателитска
LatLon.org: Navitel Карта

Бугарија

Служба Карта Сателитска
eMaps.bg Карта
360.bg Сателитска

Кипар

Служба Карта
Cyprus on-line Карта

Чешка

Служба Карта Сателитска Друго
Mapy.cz Карта Обележана сателитска Историска, Туристичка
iDnes Карта
ikatastr.cz Катастарска карта на ikatastr.cz

Данска

Служба Карта
Findvej.dk Карта
Findvej.dk со Википедија Карта
Eniro Карта

Естонија

Служба Карта
Земјиштен одбор на Естонија Ортоснимка/Карта

Финска

Служба Карта Друго
Eniro Карта Коса
Национален земјомер на Финска Карта
02.fi Карта

Месни

Служба Карта Друго
eKarjala Карта
Еспо Карта
Хелсинки Карта
Хеменлина Карта
Јивескиле Карта
Кокола Карта
Котка Карта
Коувола Карта
Коупио Карта
Лахти Карта
Лапенранта Карта
Оулу Карта
Пхјоис-Карјала Карта
Пори Карта
Раума Карта
Рованиеми Карта
Tampere Карта
Турку Карта
Васа Карта
Ванта Карта
Retkikartta Топографска карта

Франција

Служба Карта Воздушна Друго
FranceTopo Топо
Геопортал IGN Карта Воздушна Cadastral, Геолошка, Касини (XVIII век)

Велика Британија

Британска земјомерна мрежа (OS Grid): {osgb36ref} (бројчено: {osgb36easting} {osgb36northing})

Служба Карта Topo Воздушна Друго
Bing Карти ОК Карта OS-карти Воздушна Птичја
StreetMap Карта OS-карти Претвори
Vision of Britain — Историски карти Карта OS-карти
Британски земјомер OS-карти Подолу погл. други
врски за OS-карти
DEFRA MAGIC Карта
Работи на патиштата — Elgin Карта
Национална библиотека на Шкотска OS-карти
ViaMichelin ОК Карта Сообраќајна
Стари OS-карти OS-карти
Old-maps.co.uk OS-планови
Каде е патеката? Карта
SABRE Карта OS-карти
Systematic Maps Карти од облак OS-карти
Mapit
(од mySociety)
Опфатени подрачја
(околии, изборни единици итн.)
Британска земјомерна служба Геологија
Служба Информации
Географ Британија и Ирска Photos
UKVillages villages
UK-postcodes.com Postal code and local government
GlobalGuide.org View land use

Грција

Служба Карта
in.gr Карта
umap.gr Карта

Исланд

Служба Карта
Já.is Карта

Ирска

Служба Карта
Земјомерна служба на Ирска OS Ирска

Isle of Man

Британска земјомерна мрежа: {osgb36ref} (бројчено: {osgb36easting} {osgb36northing})

Служба Карта
Multimap Карта
StreetMap Карта
OS-карти Карта

Италија

Служба Карта
ViaMichelin Италија Карта

Лихтенштајн

Служба Карта
Map.geo.admin.ch Карта
Swisstopo Карта
Map.search.ch Карта
MySwitzerland.com Карта
Mapplus/Tydac Карта

Европа Н–Ш

Норвешка

Служба Карта Воздушна Мешовита Друго
Norgeskart.no Карта Воздушна Морска, Теренска, Основна
Norge i bilder Воздушна
Høydedata Карта
Norkart Virtual Globe Сателитска
Finn.no Карта Воздушна Мешовита
Gulesider.no Карта Воздушна Мешовита Морска, Коса
1881 Карта Воздушна Мешовита Коса
Statens Vegvesen Карта Воздушна Сообраќајна
UT.no Карта

Шпицбершки Острови и Јан Мајен

Шпицбершки Острови

Служба Карта Воздушна
TopoSvalbard Карта Воздушна
Norgeskart.no Шпицбершки О-ви

Јан Мајен

Служба Карта Воздушна
TopoJanMayen Карта Воздушна
Norgeskart.no Јан Мајен

Полска

Служба Карта
Mapa Polski Targeo Карта
Szukacz.pl Карта
Zumi Карта
Autopilot Карта
Полска железничка карта Карта
UMP Карта

Португалија

Служба Карта
Военогеографски институт
бара Internet Explorer
Континентална Португалија
Азори
Мадејра
SAPO
Континентална и острови

Русија

Служба Карта Сателитска Друго
Јандекс Карти Карта Сателитска
Јандекс Карти Карта Сателитска
Космоснимки Карта Сателитска
Maps.vlasenko.net Стара советска карта
Рамблер Карта
Карты@Mail.ru Карта Сателитска
еАтлас Карта
Навител Карта
Гопортал на Роскосмос Карта Сателитска
2ГИС Карта

Поединечни градови

Служба Карта Region
Карта на Москва Карта Москва
Чебоксари Карта Чебоксари

Словачка

Служба Карта
Mapy. Atlas.sk Карта
TuristickaMapa.sk Карта

Словенија

Служба Карта Ортоснимка Други
Geopedia Карта Ортоснимка Теренска
GeaBios Карта
Gaea+ 3D Сателитска

Шпанија

Служба Покриеност Карта
SigPac цела земја Карта
Vissir – ICC Каталонија Карта
Nomecalles Заедница Мадрид Карта

Шведска

Служба Карта Сателитска Друго
Eniro Карта Обележана сателитска Поглед
hitta.se Карта Сателитска

Швајцарија

Швајцарска топомрежа: {ch1903easting} / {ch1903northing}

Служба Покриени кантони Карта
Карта.geo.admin.ch сите Карта
Карта.search.ch сите Карта
MySwitzerland.com сите Карта
Картаplus/Tydac сите Карта
geoportal.ch Санкт Гален, Апенцел Карта
Аргау (AGISviewer) Aargau Карта
Базел-Град (GeoPortal) Basel-City Карта
geoView.BL Basel-Country Карта
Геопортал на Јура Jura Карта
SITN Neuchâtel Карта
ГИС Шафхаузен Schaffhausen Карта
GeoShop vs.geo Valais Карта
ZugMap Zug Карта
ГИС-прелистувач на Цирих Zurich Карта

Украина

Служба Карта Сателитска
Maps.vlasenko.net Карта Сателитска
Visicom Карти Карта
Јандекс Карти Карта Сателитска
Космоснимки Сателитска
LatLon.org: Навител Карта

Океанија

Австралија

Служба Карта Друго
Street-Directory.com.au Карта
Дигитален атлас Бонзл Карта Теренска во резниња
Австралиска геоупатна слика Воздушна (преку OpenStreetMap)

Азија

Кина

Служба Карта
Google Карти (谷歌地图) Карта
Baidu Карти (百度地图) Карта
Amap (高德地图) Карта
QQ Map (腾讯地图) Карта
Поради ограничувањата на Кина, сите картографски служби за странска употреба даваат изместени карти во однос на координатите GeoHack. Исправни координати за овие карти ќе најдете на оваа врска. (Користете „WGS → BD“ за Baidu и „WGS → GCJ“ за сите други служби, вклучувајќи го Google.)

Хонгконг

Служба Карта
CentaMap Карта (посредна врска)
GeoInfo Map Карта (посредна врска)

Индија

Служба Карта
Bhuvan Карта (посредна врска)
MapmyIndia Карта
Земјомер на Индија Карта (посредна врска)

Иран

Служба Карта
Parsijoo map Карта

Палестина

За жал, немаме врски за палестински картографски служби, но израелските ја покриваат Палестина прилично добро.

Израел

Служба Карта Сателитска Топо Историска Друго
Амуд Анан Топо 1880
govmap Карта Сат. [мешовита] Топо 1935 1940 3Д-градби алт.
Мапа Карта

Поединечни градови

Служба Град Карта Историска Друго
govmap Хаифа 1919
Ерусалим 1926
Тел Авив 1930

Јапонија

Служба Карта Сателитска Друго
Земјомерен институт/CyberJapan Топо/Воздушна, WebGL 3Д
Mapion Карта
MapFan Web Карта
Yahoo! Јапонија Карта Воздушна
Goo Карта
Its-mo Guide Карта

Казахстан

Служба Карта Сателитска
Јандекс Карти Карта Сателитска
Космоснимки Сателитска
LatLon.org: Навител Карта

Макао

Служба Карта
Семрежна карта на Макао Карта (посредна врска)

Сингапур

Служба Карта
Gothere Карта

Јужна Кореја

Служба Карта
Naver Карта Карта (Indirect link)
Daum Карта Карта (Indirect link)
Интерактивна карта на Корејската туристичка организација (англиски) Карта (посредна врска)

Тајван

Служба Карта
Urmap Карта

Тајланд

Служба Карта
Longdo Карта Карта

Јужна Америка

Африка

ЈАР

Служба Карта
Воздушни од Управата за геопросторно информирање Воздушни снимки (преку OpenStreetMap)

Антарктик

Служба Карта
Картопрегледник на Дигиталната база на Антарктикот Карта (посредна врска)

Арктик

Служба Карта Сателитска Повеќе
Arctic.io Околуполарна карта (слика) Дневна сателитска Батиметриска (слика)

Меѓународни води (XZ)

Засега нема служби.