Шаблон:Неслободна екранска снимка од игра

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Copyrighted

Ова е екранска снимка на видео или сметачка игра под авторски права, и авторските права за неговата содржина најверојатно ги поседува авторот или компанијата што ја создала програмската опрема. Се верува дека, во ограничен број, екранските снимки се користат:

  • за идентификација на софтверот
  • во отсуство на слободна алтернатива
  • за праведна употреба

Напомена: Ако ова е екранска снимка на слободна програмска опрема (GPL, BSD, итн.) не го користете овој шаблон! Користете ја соодветната лиценцата или шаблонот {{Слободна екранска снимка}}.

Овој шаблон НЕ важи за игри на Ubisoft.