Прејди на содржината

Предлошка:Неслободна екранска снимка од игра

Од Википедија — слободната енциклопедија
Copyrighted

Ова е екранска снимка на видео или сметачка игра под авторски права, и авторските права за неговата содржина најверојатно ги поседува авторот или компанијата што ја создала програмската опрема. Се верува дека, во ограничен број, екранските снимки се користат:

  • за распознавање на програмот
  • во отсуство на слободна алтернатива
  • за праведна употреба

Напомена: Ако ова е екранска снимка на слободна програмска опрема (GPL, BSD, итн.) не ја користете оваа предлошка! Користете ја соодветната лиценцата или предлошката {{Слободна екранска снимка}}.

Оваа предлошка НЕ важи за игри на Ubisoft.