Шаблон:Инфокутија Мост

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Икона за документација Шаблонска документација[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{{bridge_name}}}
{{{native_name}}}
[[File:{{{image}}}|{{{image_size}}}|alt={{{alt}}}|{{{bridge_name}}}]]
{{{caption}}}
Официјално име {{{official_name}}}
Други имиња {{{other_name}}}
Намена {{{carries}}}
Премостува {{{crosses}}}
Место {{{locale}}}
Сопственик {{{owner}}}
Одржува {{{maint}}}
Назнака {{{id}}}
Архитект {{{architect}}}
Проектант {{{designer}}}
Инженер {{{engineering}}}
Избраник на конкурсот {{{winner}}}
Избран главен проектант {{{contracted_designer}}}
Тип {{{design}}}
Материјал {{{material}}}
Вк. должина {{{length}}}
Ширина {{{width}}}
Висина {{{height}}}
Најдолг распон {{{mainspan}}}
Распони {{{spans}}}
Столбови во вода {{{pierswater}}}
Носивост {{{load}}}
Натпростор {{{clearance}}}
Потпростор {{{below}}}
Век на траење {{{life}}}
Изградил {{{builder}}}
Челич. конструкции {{{fabricator}}}
Изградбата почнала {{{begin}}}
Изградбата завршила {{{complete}}}
Цена на изградба {{{cost}}}
Отворен {{{open}}}
Отворен {{{inaugurated}}}
Мостарина {{{toll}}}
Дневен сообраќај {{{traffic}}}
Претходен {{{preceded}}}
Следен {{{followed}}}
Културнонаследствен статус {{{heritage}}}
Срушен {{{collapsed}}}
Затворен {{{closed}}}
Замена за {{{replaces}}}
{{{map_cue}}}
{{{map_text}}}
[[Image:{{{map_image}}}|{{{map_width}}}|alt={{{map_alt}}}| ]]
Координати {{{coordinates}}}
{{{extra}}}

Ископирајте го следниов празен шаблон:

{{Инфокутија Мост
| bridge_name   = 
| native_name   = 
| native_name_lang = 
| image      = 
| image_size    = 
| alt       = 
| caption     = 
| official_name  = 
| other_name    = 
| carries     = 
| crosses     = 
| locale      = 
| owner      = 
| maint      = 
| id        = 
| architect    = 
| designer     = 
| engineering   = 
| design      = 
| material     = 
| length      = 
| width      = 
| height      = 
| mainspan     = 
| spans      = 
| pierswater    = 
| load       = 
| clearance    = 
| below      = 
| life       = 
| builder     = 
| fabricator    = 
| begin      = 
| complete     = 
| cost       = 
| open       = 
| inaugurated   = 
| toll       = 
| traffic     = 
| preceded     = 
| followed     = 
| heritage     = 
| collapsed    = 
| closed      =
| replaces     =
| map_cue     = 
| map_image    = 
| map_alt     = 
| map_text     = 
| map_width    = 
| coordinates   = 
| lat       = 
| long       = 
| references    = 
| extra      = 
}}

Микроформат[уреди извор]

HTML-означувањето кое се добива со овој шаблон вклучува микроформат hCard, што овозможува расчленување на топонимот и местоположбата од страна на сметачот, или по автоматска постапка за каталогизација на статија низ википедијата, или преку алатка во прелистувачот со која работи корисникот, за (на пример) додавање на наслов во именик. Во hCard има микроформат Geo, што дополнително овозможува расчленување на координатите (геог. ширина и геог. должина), за да може да се побараат на карта, или да се преземат и стават во GPS-уред. За повеќе информации за употребата на микроформати на Википедија, погледајте го проектот за микроформати.

Ако местото има „основано“, „отворено“ или сличен датум, користете {{Почетен датум}}.

hCard користи HTML-класи, вклучувајќи ги:

 • adr
 • agent
 • category
 • county-name
 • extended-address
 • fn
 • label
 • locality
 • nickname
 • note
 • org
 • region
 • street-address
 • vcard

Geo се повикува со {{coord}}, и користи HTML-класи:

 • geo
 • latitude
 • longitude

Не ги преуменувајте или отстранувајте овие класи; ниту пак треба да склопувате вгнездените елементи коишто ги користат.

Кога назначувате координати, не бидете претерано прецизни.