Шаблон:Инфокутија Лик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Инфокутија Лик
Лик од {{{series}}}
{{{image}}}
{{{caption}}}
Прво појавување {{{first}}}
Последно појавување {{{last}}}
Причина {{{cause}}}
Создаден од {{{creator}}}
Толкуван од {{{portrayer}}}
Број на епизоди {{{episode}}}
{{{lbl1}}}{{{data1}}}
{{{lbl2}}}{{{data2}}}
{{{lbl3}}}{{{data3}}}
{{{lbl4}}}{{{data4}}}
{{{lbl5}}}{{{data5}}}
Информации
Прекар(и) {{{nickname}}}
Алијас(и) {{{alias}}}
Вид {{{species}}}
Пол {{{gender}}}
Старост {{{age}}}
Датум на раѓање {{{born}}}
Датум на смрт {{{death}}}
Специјалност {{{specialty}}}
Занимање {{{occupation}}}
Титула {{{title}}}
Позивен код {{{callsign}}}
Семејство {{{family}}}
Сопружник {{{spouse}}}
Партнер(и) {{{significantother}}}
Деца {{{children}}}
Роднини {{{relatives}}}
Адреса {{{residence}}}
Религија {{{religion}}}
Националност {{{nationality}}}
{{{lbl21}}}{{{data21}}}
{{{lbl22}}}{{{data22}}}
{{{lbl23}}}{{{data23}}}
{{{lbl24}}}{{{data24}}}
{{{lbl25}}}{{{data25}}}
{{{extra-hdr}}}
{{{lbl31}}}{{{data31}}}
{{{lbl32}}}{{{data32}}}
{{{lbl33}}}{{{data33}}}
{{{lbl34}}}{{{data34}}}

Овој шаблон може да се користи како инфокутија за измислен лик од било кој тип. Празната форма под овој текст ги прикажува само најчесто употребуваните полиња, а целосни инструкции се наоѓаат подолу.

{{Инфокутија Лик
| colour   = 
| colour text = 
| name    = 
| series   = 
| image    = 
| caption   = 
| first    = 
| last    = 
| cause    = 
| creator   = 
| portrayer  = 
| episode   = 
| nickname  = 
| alias    = 
| species   = 
| gender   = 
| age     = 
| born    = 
| death    = 
| specialty  = 
| occupation = 
| title    = 
| callsign  = 
| family   = 
| spouse   = 
| significantother= 
| children  = 
| relatives  = 
| residence  = 
| religion  = 
| nationality = 
}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предложна документација е превметната од Шаблон:Инфокутија Лик/doc [уреди]

Користење[уреди извор]

Сите параметри се изборни (дури и името (name) по основно се добива од PAGENAME (името на статијата).

Имајте предвид дека информации што не се важни за ликот/приказната не треба да се набројуваат. На пример, нема потреба од параметрот species (вид) за приказна во којашто сите ликови се луѓе.

colour = Боја на позадината за лентите (основна = #DEDEE2)
colour text = Боја на текстот во лентите (основна = #000)
name = Името на ликот што се појавува во лентата на врвот од кутијата (основно = PAGENAME)
series = Име на измислениот свет или приказна каде што се појавува ликот
image = Слика на ликот
caption = Опис на сликата
first = Прво појавување на ликот
last = Последно појавување на ликот
cause = Причина за напуштање на ликот
creator = Името на личноста која го измислила ликот
portrayer = Име на човекот (или луѓето) што го толкувал ликот
episode = Број на епизоди во коишто се појавил ликот
info-hdr = Текстот што се појавува во втората лента (основно = Информации)
nickname = Прекари на ликот
alias = Алијаси на ликот
species = Вид на ликот (пр. човек)
gender = Пол на ликот
age = Старост на ликот
born = Датум на раѓање на ликот
death = Датум на починување на ликот
specialty = Специјалноста на ликот
occupation = Занимањето на ликот
title = Титулата на ликот
callsign = Позивниот код на ликот
family = Членови на семејството на ликот
spouse = Име на сопругот (или сопружниците) на ликот
significantother = Име на партнерот (или партнерите) на ликот. Обично се користи за хомосексуалци.
children = Имиња на децата на ликот
relatives = Роднини на ликот
residence = Локацијата каде што живее ликот
religion = Вера на ликот
nationality = Националното потекло на ликот
extra-hdr = Текстот што се појавува во третата лента (основно = Нема се појавува трета лента)
lbl# = Текст што ќе се појави во левата колона, каде што „#“ е 1-5, 21-25 или 31-35 за дополнителни полиња под првата, втората или третата лента, соодветно.
data# = Текст што ќе се појави во десната колона, кај полето „lbl#“ (# е број)
tbl-class = Класа за целата табела (основно = infobox)
tbl-style = Стил за целата табела (основно = width: 20em; text-align: left; font-size: 90%)
lbl-style = Стил на сите полиња во левата колона
data-style = Стил на сите полиња во десната колона
sep = Букви/знаци што ќе се појавуваат по секое поле во левата колона
imdb_id = Внесете го imdb id-то на ликот што се состои само од бројки
noinfo = исклучете ја првата лента „Информации“