Шаблон:Автотаксономија/Птицокрили

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Вистински вилични ‘рбетници
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целовидни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Кончести [Таксономија; уреди]
Царство: Животни [Таксономија; уреди]
Потцарство: Ткивни животни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Двострани [Таксономија; уреди]
Наттип: Второусни [Таксономија; уреди]
Тип: Хордови [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Черепни [Таксономија; уреди]
Поттип: ’Рбетници [Таксономија; уреди]
Инфратип: Вистински вилични ‘рбетници [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целоусни [Таксономија; уреди]
Наткласа: Четириношци [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Влекачолики [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Амниоти [Таксономија; уреди]
Класа: Влекачи [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Вистински влекачи [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Ромерииди [Таксономија; уреди]
Поткласа: Диапсиди [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Неодиапсиди [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Сауруси [Таксономија; уреди]
Инфракласа: Архосаурусолики [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Архосаурусовидни [Таксономија; уреди]
Оддел: Архосауруси [Таксономија; уреди]
клад: Септици [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Орнитодири [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Диносаурусолики [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Диносаурусовидни [Таксономија; уреди]
Надред: Диносауруси [Таксономија; уреди]
Ред: Гуштероколковни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Вистински гуштероколковни [Таксономија; уреди]
Подред: Ѕвероноги [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Новоѕвероноги [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Крутоопашести [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Птицоѕвероноги [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целуросауруси [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Тиранограбливци [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Ракограбливовидни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Ракограбливци [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Дршкоперјести [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Птицокрили [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Птицокрили. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Птицокрили“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Доптици (Таксономијауреди)
Ранг: unranked (се прикажува како (нерангирано))
Врска: Птицокрили (води кон Птицокрили)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? не.
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.