Црква Свети Михаил и Гаврил (Сараево)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Стара Православна Црква
Stara pravoslavna crkva
Stara pravoslavna crkva u Sarajevu, 2023.01.22 4.jpg
(2023.)
Основни податоци
МестоСараево, Босна и Херцеговина

Старата православна црква (српски: Стара православна црква или Stara pravoslavna crkva) ) е црква која се наоѓа во Сараево, Босна и Херцеговина и е во склопот на Српската православна црква. Црквата била изградена во 1539 година на темелите на некоја уште постара црква. Во 1960 година била реконструирана.