Прејди на содржината

Хефа Шукинг

Од Википедија — слободната енциклопедија

Хефа Шукинг е германска екологистка. Таа беше наградена со Голдман еколошката награда во 1994 година,[1] за нејзините дела за заштита на дождовните шуми.

Денес, таа главно работи за невладината организација Urgewald на кампањи за спречување на банките и финансиската индустрија да прават штетни инвестиции како што се касетна муниција, ископ на јаглен или јадрена индустрија.

  1. Goldman Environmental Prize: Heffa Schuecking Архивирано на 18 септември 2012 г. (Retrieved on November 27, 2007)