Прејди на содржината

Хетерофобија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Налепници зона без ЛГБТ дистрибуирани од весникот Газета Полска

Хетерофобија означува аверзија кон хетеросексуалните луѓе или нивниот начин на живот или култура и однесување или постапки засновани на оваа аверзија од страна на луѓето со хомосексуална или бисексуална ориентација. Други дефиниции ја идентификуваат хетерофобијата како ‘нелогичен страв од хетеросексуалноста’.