Прејди на содржината

Хелена Вулф

Од Википедија — слободната енциклопедија

Хелена Вулф (родена на 7 февруари 1954 година) е професор по социјална антропологија на универзитетот во Стокхолм. Нејзиното истражување е во полето на антропологијата на комуникација и естетика засновано врз широк спектар на студии за социјалните светови на литературната продукција, танцот и визуелните уметности.