Хајрула Мисини

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Хајрула Мисини
Hajrula Misini
ПрекариШпати
РодUshtria Clirimtare Kombetare.jpg ОНА
Битки/војниВоен конфликт во Македонија, 2001

Хајрула Мисини (албански: Hajrula Misini 10 август 1966, Куманово) е поранешен член на ОНА. Познат е како Командант Шпати. Бил пратеник во Македонското Собрание.

Во текот на конфликтот во Македонија бил командант на ОНА во 113 регионална бригада (Кумановско).[1].

Наводи[edit | edit source]