Филм (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Филм може да се однесува на:

  • Филм, форма на културата, позната како „седма уметност“, која користи подвижни слики и звук
  • Фотографски филм, ливче пластика кое се користи за фотографија
  • Мембрана, тенка кожичка или каква било прекривка или облога, било проѕирна или непроѕирна
  • Корекциски филм, начин на поправање на грешките со машина за пишување
  • Филм (филм)“, филм напишан од Семјуел Бекет
  • Филм (музичка група)“, хрватска рок група.
  • Total Film“, британски магазин