Транс (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Транс може да се однесува на:

  • Транс — различни видови на процеси и техники, состојби на умот, свесност. Транс состојбата може да се однесува на медитација, магија или молитва.
  • Транс музика — е стил од електронската музика, развиен во 90-тите години.