Тимирјазевскаја (Московски монорелес)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тимирјазевскаја

Тимирязевская
Општи информации
МестоБутирски
Тимирјазевски
Североисточен административен округ
Северен административен округ
Москва
 Русија
Надморска височина6
СопственикМосковски Метрополитен
ЛинииМосковски монорелес Московски монорелес
Перони1
Колосеци2
Поврзана соЛинија Серпуховско-Тимирјажевскаја (Московско метро) Тимирјазевскаја
Линија Д1 (Московско метро) Тимирјазевскаја
Автобус: 12, 12к, 19, 23, 604
Објект
Нивоа на пероните1
Паркингда
Пристап за инвалидида
АрхитектВ. С. Волович и Н. И. Шумаков
Други информации
Код на станицата200
Историја
Отворена20 ноември 2004

Тимирјазевскаја (руски: Тимирязевская) — станица на Московскиот монорелес во Бутирски и Тимирјазевски, Москва, Русија. Станицата е западниот крај на линијата.