Тексас маало - Бараки

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Тексас маало - Бараки е маало сместено во источниот дел на градот Гостивар и претставува најмало, но најново и најпознато маало во градот.[се бара извор] Тоа се протега од фабриката Жито Шар на север до егејските згради на југ, а од старата Жас Бус дирекција и железничката станица исток до школото Индустриско на запад.На исток од Тексас мало води пат кон населба Питарница и Чајле.

Познати објекти во населбата Тексас маало - Бараки се „Жас Бус старата дирекција“, „Жито Шар“, ресторанот „Luxor“, хотелот „Балкан“, продавницата „Jaffa“ и многуте згради кој се скоро изградени. Не се знае од каде потекнува името на тексас маало, но вториот дел од името потекнува од големиот број на бараки во маалото (има над 15 бараки).