Стопанско возило

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лада Ларгус е пример за комерцијално возило што се користи за превоз на стока
Лада ларгус е пример за стопанско возило што се користи за превоз на стока

Стопанско возило — вид возило што се користи во стопанството за пренос на стока и патници.

Примери за вакви возила се: