Прејди на содржината

Сонатина

Од Википедија — слободната енциклопедија

Сонатина е едноставна и кратка соната Зборот сонатина потекнува од италијанскиот јазик и означува звучење. Се состои од еден, два или три дела(става), кои имаат различна форма, темпо и содржина.