Рејдарфјердир

Од Википедија — слободната енциклопедија

Рејдарфјердир (исландски: Reyðarfjörður) — град во источниот дел на Исланд, односно спаѓа во Источниот Регион, брои околу 1.100 жители и е дваесетиосми град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Рејдарфјердир, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Католичка црква