Разговор со корисник:Yasnodark

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Категорија:Италијански писатели на фантастика[уреди извор]

Добар ден Б. Јанкулоски ! За жал, јас не зборуваат македонски, јас се извинувам за било какви грешки. Вие непотребно се отстранети категорија Категорија:Италијански писатели на фантастика . Сите овие автори, секако, пишува фантастика. Ова е потврдено од страна на авторитетни извори на многу јазици. Ве молам да се врати на категорија.

Unfortunately, I don`t speak Macedonian, I apologize for any errors. You are unnecessarily delated Категорија:Италијански писатели на фантастика. All these writers certainly wrote speculative fiction (science fiction or fantasy). This is confirmed by authoritative sources in many languages.

К сожалению, я не говорю на македонском, извиняюсь за возможные ошибки. Вы необоснованно удалили Категорија:Италијански писатели на фантастика. Все эти авторы бесспорно писали фантастику. Это подтверждается авторитетными источниками на многих языках.

Дино Буцати‎

http://argo-unf-in.at.ua/load/italijska_fantastika/budzatti_dino/227 Итало Калвино‎;

Умберто Еко

Алберто Моравија

-- Yasnodark (разговор) 16:14, 22 февруари 2016 (CET)