Разговор за Википедија:Песок

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ИПСИЛОНИЗАМ[уреди извор]

Ипсилонизам е уставно-демократска е-религија креирана долу кај чукачките. Основоположничката улога припаѓа на врховното божество наречено Гепо (пола човек, пола паун), но коренот на создавањето на оваа религија го зацрта креаторот на целиот универзум - Саламата.

Информации и историја[уреди извор]

Ипсилонизмот е уставно-демократска е-религија односно истата се пренесува онлајн така што гепците кои имаат за обврска да носат нови души во религијата нема да мораат да се исцрпуваат физички, шлак едно стори на инста и то е то. Религијата е од отворен карактер и прима секакви.. Уставот или Схатка на религијата е рангиран како втор највисок правен акт одма после саламата. Ипсилонизмот не содржи точна статистика на гепници бидејќи секој кој е желен да учествува во ова движење автоматски се декларира како гепник, сепак од аспект на религијата сите се гепници но уште тоа не го откриле во нивните мизерни животи. Сепак религијата во минатите години претрпи големи штети и беше заборавена од страна на припадниците бидејќи Гепо не им ги исплати платите за неколку месеци. Со доаѓањето на новиот лидер на религијата - Андреј, Ипсилонизмот беше тотално избришан од мапа, но божеството Гепо одлучи да направи DLC и да ја врати религијата на прави нозе.

Постоењето на религијата за прв пат меѓу хомо сапиенс започна 2016 година кај чукачките количиња одма спроти сендвичарата Бомбата. Спрема историчарите, тројцата гепци заедно со Гепо разговарале на теми околу религија и одлучиле да започнат нова демократска е-религија наречена - Ипсилонизам. Самиот збор Ипсилонизам потекнува од една од неретките случки пријавени од Саламата, оригинално објаснета како - " *саламата крева два прсти* 'наставничке можи јас?!' " издвојувајќи ја со тоа што во тој период " то му било најсмешно на гепците " - изјавуваат историчарите.

Параграф на општа статистика на гепци во Ипсилонизмот низ годините:[уреди извор]

Геповедање и цели на Ипсилонизмот[уреди извор]

Секој кој сака да го пренесе знаењето за Ипсилонизмот слободно може да го испрати овој линк на свој близок. Низ годините геповедањето на оваа религија беше многу комплицирано затоа гепникот на зборови на Ипсилонизмот беше отфрлен но the OG's сеуште го користат и се рачуна како cool начин на разговарање меѓу гепниците. Целите на религијата останаа исти меѓу годините иако никогаш не успеаа, религијата нема заработено денар скршен од целата тешка, макотрпна работа Гепо како врховно божество но и неговите следбеници покрај сите денгуби, немаат заработено ништо.

"Даѓебаааам!" - Филип Ѓоревски

Листа на цели на религијата:[уреди извор]

 • Пари
 • Пари
 • Пари
 • Пари
 • Пари
 • Пари

Листа на геповедници на религијата:[уреди извор]

Низ годините листата на геповедници варираше, но маните на гепниците останаа.

 • Гепо - Нема гезве, нема лакти, нема штеќери, нема гезве, лајче и кафе, нема женска - DM ( Секогаш исклучва филмој, песни итн. на пола ) "Не сум геј пичкатиматер"
 • Андреј - Нема кревет, нема глуждој "Тибе"
 • Никола - Нема WC, нема колена :'( "Ова не е куче, ова е павлака."
 • Кечапо - Нема скеле, нема фасада "Даѓебаааааам!"
 • Јоцо - Нема мозок "I'm black"
 • Петре - Нема струја
 • Саламата - //
Известување! Гепците имале многу поќе испади, но ми беше мака да ги набројам сите.

Информации за саламата:[уреди извор]

Структура и систем на Ипсилонизмот[уреди извор]

Новата реформа на божеството Гепо беше регрупирање на гепците. Од почетокот на религијата па се до ден денес, религијата трпеше голем хаос меѓу гепниците, затоа Гепо одлучи да се стреми на подобро групирање на гепници во религијата со метод на пирамида на членови, од најмало до најголемо. Но сепак покрај ваквата дискриминација, Гепо сепак сите ги сака под еднакво и сите се исти пред нив. Идејата за новата структура беше членовите на религијата, односно гепниците да се поделени на следните ранкови.

 1. Раја
 2. Арамија
 3. Поголем арамија
 4. Уш-поголем арамија
 5. Кади бабе


Copyright © 2020 Ипсилонизам