Разговор:Шенунг

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Мислам дека треба наместо Шеннунг да биде Шен Нунг. Проверив во Кратка историја на митот од Карен Армстронг и таму токму така е напишан. Во основа - иако не можам да најдам такво правило во правописот - имам забележано дека најчесто, кога има две исти букви една до друга, или ги сведуваме на една, или го двоиме зборот. --Виктор Јованоски 10:06, 17 февруари 2008 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • цитирана книга наместо cite book, назив на шаблон на македонски јазик.
  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 11:53, 1 мај 2009 (UTC), управуван од Brest.