Разговор:Собрание на Република Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
WikiProject Macedonia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.

Околу историјатот на зградата[уреди извор]

Баш добро дојде овој дел за историјатот на зградата на Собранието, но некако е преголем и со несуштински податоци од типот: „Во 1993 година е направена комплетна реконструкција на машинските сали за климатизација со нови современи клима-комори.“ Поради тоа, јас сум да се скрати овој дел и да останат само најсуштинските податоци. (Zdravko 08:13, 12 Јуни 2006 (UTC))

О:Околу историјатот на зградата[уреди извор]

Ок се согласувам, но ајде точно да се договориме околу листата на непотребни техникалии. Односно кога некој нешто бара што е потенцијално од корист.

Се согласувам. Затоа и прво уште пред 4 дена ги најавив промените, па дури потоа и ги применив. Треба и да се има предвид големината и на останатиот текст. Не може една статија за Собранието да биде поголема во делот за историјатот на зградата отколку во делот за надлежностите и другите работи. Ако сметаш дека сум избришал нешто што сметаш дека е потребно да го има, слободно врати го назад, но сепак мислам дека се согласуваш дека податоци од типот: „Во 1993 година е направена комплетна реконструкција на машинските сали за климатизација со нови современи клима-комори.“ не се соодветни за оваа статија. Или пак делот за воведување на клима уреди :) (Zdravko 12:57, 16 Јуни 2006 (UTC))

Уредувачка војна[уреди извор]

Да ве предупредам сите кои инсистирате на нови промени врз статијата. Поради политичките проблеми во кои е вмешана Македонија може да ја исполитизирате и Википедија. Веќе почнаа портали да пишуваат дека и Википедија го „признала“ Џафери (кој фактор сме ние за признавање?). Не уредувајте и не ја вмешувајте Википедија во политика. Тоа сигурно нема да го дозволам. Ќе бидеме принудени да се преземат соодветни мерки. Штом се стабилизира ситуацијата во Македонија ќе си ги смените податоците. Се најдобро--Никола Стоіаноски 11:10, 30 април 2017 (CEST)