Разговор:Охридско Езеро

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
WikiProject Macedonia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.

Не треба езеро да е со мала буква??? Ај кажувајте побрзо зашто уредувам нешто и да знам како да ги направам линковите до нашите езера. --Aleksandar SK 01:58, 29 Март 2006 (UTC)


Сложените имиња на топонимите (имиња на места) се пишуваат со голема почетна буква: Крива Паланка, Демир Хисар, Горно Врановци, Бања Лука, Нов Зеланд... Според тоа, и имињата на хидронимите (имиња на водени површини) се пишуваат со голема почетна буква: Црна Река, Крива Река, Атлантски Океан, Јадранско Море, Црно Море, Охридско Езеро...

EvLa 06:05, 29 Март 2006 (UTC)

Несоодветни коментари[уреди извор]

Искрено не знам кој ја контролира ситуацијата на Мк wiki арно ама коментарите за лажицата се крајно несериозни!

Тоа е само незабележан вандализам. Обично таквите вандалски уредувања се ревертираат, меѓутоа бидејќи ти си додал податоци, сега само ќе ја избришам вандалската редакција со "лајцата". Инаку, доколку и на друго место има вакви незабележани вандалски редакции, слободно избриши ги или во историјата на страницата врати ги (ревертирај) на претходната верзија. Boyan 11:38, 8 февруари 2007 (UTC)

Klimata okolu ezeroto e izmeneta mediteranska.[уреди извор]

Klimata vo Ohrid e mediteranska, ili nesto izmeneta mediteranska, so tipicni sredni temperaturi za ovakov tip na klima. Srednata januarska za Ohrid ne e 1.4 tuku 2.6 stepeni celziusovi, a srednata godisna ne e ispod 12.5 stepeni Celziusovi. Dokaz za mediteranskata klima se i brojnite palmi koi nesmetano rastat na obalata pokraj ezeroto. Ovie raboti bi trebalo da se dodadat na tekstot. Pozdrav;77.29.199.203 15:48, 13 август 2008 (UTC)

8 слики во галериjата[уреди извор]

Корисникот MacedonianBoy определи дека за него "не е естетски со над 8 слики во галерија - одвратно личи". Избришав некои слики и оставив само 8, колку што сака MacedonianBoy. Поздрав, Boban Krumeski (разговор) 00:34, 23 декември 2008 (UTC)

Дискусиjата по проблемот е овде. Boban Krumeski (разговор) 01:11, 23 декември 2008 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.
  • Податотека наместо File, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 15:02, 27 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 21:17, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.