Разговор:Лицнеста жица

    Од Википедија — слободната енциклопедија

    Во пракса не се среќава поимот „лицна-жица“, туку „лицнеста жица“ и „лицнест кабел“. Што е причината за промената? Ако оди како сложен збор од две именки треба именките да се поврзат со цртичка. П. Неделковски 23:46, 17 октомври 2015 (CEST)

    Yes check.svgОк Насловот на статијата е вратен на претходниот.--Kiril Simeonovski (разговор) 00:46, 18 октомври 2015 (CEST)Одговори[одговори]