Предлошка:TOC limit

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка создава табела за содржината на страницата со можност за изоставување на подзаглавјата со пониско ниво до наведеното. Табелата за содржина ги има истите својства како и кога би била создадена со __TOC__ клучниот збор. Изоставените подзаглавја и понатаму ќе имаат уреди врска во табелата за содржина на статијата, главна примена на оваа предлошка е во ситуации кога има потреба од постоење на врска за уредување на подзаглавие со цел полесно уредување но не сакаме да биде пренатрупана табелата за содржина.

Начин на користење[уреди извор]

{{TOC limit}}

По основно предлошката ги вјлучува само заглавијата на == ниво 2 == и === ниво 3 ===.

Може да се наведе различно ограничување за нивото:

{{TOC limit|4}}

4 allows ==== level 4 headers ==== but omits any subheadings below that from the TOC.

The template works by hiding the lower levels with CSS. See MediaWiki:Common.css.

Конфликти[уреди извор]

Оваа предлошка не работи најдобро со предлошките {{TOC right}}, {{TOC left}}, {{TOC center}}. За да постигнете правилен ефект користете ги овие предлошки наведувајќи го параметарот limit. For example, {{TOC right|limit=2}} has the effect that {{TOC right}} and {{TOC limit|2}} would have—if they worked together.