Предлошка:Iso1/Color coding

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Бојни значења на полураспад во {{Iso1}}
поврзано: наслов (лебдечки текст)
по буквен код
пример: Gd
- 145Gd < 1 ден
V 146Gd 1–10 дена
I 149Gd 10–100 days
B 153Gd 100 дена – 10 г
G 148Gd 10–10,000 г
Y 150Gd 10.000–103 Мг
O 152Gd > 700 Мг
R 158Gd стабилен
Се користи во:
по бројчен код
0      1–10 години
1 10–100 години
2 100–1.000 години
3 1.000–10.000 години
4 10.000–100.000 години
5 100.000–1 милион години
6 1–10 милиони години
7 10–103 милиони години
8 103–700 милиони години
9 700 милиони – 14 милијарди години
Се користи во: