Предлошка:EMedicine2

Од Википедија — слободната енциклопедија

{{{1}}}/{{{2}}}

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

This template takes same parameter structure as for {{eMedicine}} but does not conclude with "at eMedicine".

See {{EMedicine/doc}} for usage

Hence: {{EMedicine2|article|806890}}
Gives: article/806890

Whilst the previous eMedicine website style preserved in this template's coding (eMedicine site internaly will redirect to the same article)

Hence: {{EMedicine2|emerg|43}}
Gives: emerg/43