Предлошка:DEC

Од Википедија — слободната енциклопедија

{{{1}}}°

Икона за документација Документација за предлошка

Употреба

{{DEC|степени|минути|секунди}}

степени° минути′ {{Пб/Грешка во изразот: Непрепознаен интерпункциски знак „с“
 |1=Грешка во изразот: Непрепознаен интерпункциски знак „с“
}}секунди″
степени° минути′ {{Пб/Грешка во изразот: Непрепознаен интерпункциски знак „с“
 |1=Грешка во изразот: Непрепознаен интерпункциски знак „с“
}}секунди″

Аргументите „секунди“ и „минути“ се незадолжителни.

{{DEC|степени|минути}}

степени° минути′
степени° минути′

{{DEC|степени}}

степени°
степени°

Поврзано