Прејди на содржината

Предлошка:Наведена изјава за печат

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Предлошка:Cite press release)
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошка за наведување на изјави за печат.

Употреба[уреди извор]

Хоризонтален формат:

{{наведена изјава за печат |title= |publisher= |date= |url= |format= |language= |accessdate= |quote= }}
  • title е задолжително, останатите се опционални
  • publisher: Издавачот на изјавата за печатот
  • url: Врска до изјавата ако е достапна на семрежјето
    • format: Формат, на пр. PDF. Ако е HTML, не означувајте (почетно е така неместено)
  • accessdate: датумот, во ISO 8601 ГГГГ-ГГ-ДД формат, на пример "accessdate=2024-06-19". Не смее да содржи викиврски
  • date: Целосната дата на публикација, по можност во ISO формат, на пример "date=2006-02-17".
  • language: Јазикот на изјавата (одбележете ако е англиски или некој друг јазик)
  • quote: Важен цитат од прес изјавата