Предлошка:Chembox Identifiers

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предлошка содржи сложени примероци на предложна синтакса.
Ве молиме не ја менувајте синтаксата доколку не сте сосем запознаени со нејзиниот распоред и расчленувачките функции и сте подготвени да ги поправите или вратите сите пореметувања ако се појават неочекувани резултати.
Сите испробувања со измени врешете ги било во предложниот песочник или во вашиот кориснички простор пред да менувате било што тука.


Usage[уреди извор]

This box can be used as a module in the {{chembox}}. Copy the left column into an existing chembox, before the first section, and give the section a unique number (the first line becomes e.g. "| Section8 = {{Chembox Identifiers", there are 15 sections available).

| Section = {{Chembox Identifiers
| Abbreviations = 
| CASNo = 
| SMILES = 
| InChI = 
| DrugBank = 
| EINECS = 
| UNNumber = 
| PubChem = 
| RTECS = 
| KEGG = 
| MeSHName = 
| ATCCode = 
| ATCCode_prefix = 
| ATCCode_suffix = 
| ATC_Supplemental = 
| ChEBI = 
| Beilstein = 
| Gmelin = 
| 3DMet = 
}}
| Section = {{Chembox Identifiers
| Abbreviations = 
| CASNo = 
| SMILES = 
| InChI = 
| DrugBank = 
| EINECS = 
| PubChem = 
| RTECS = 
| KEGG = 
| MeSHName = 
| ATCCode = 
| ATCCode_prefix = 
| ATCCode_suffix = 
| ATC_Supplemental = 
| ChEBI = 
| Beilstein = 
| Gmelin = 
| 3DMet = 
}}

See also[уреди извор]

Category:Chembox templates