Предлошка:ЦЕЛОСНАДАТА

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

29 мај, 2021


Враќа целосна или кратка македонска дата во моментално време (UTC време, како што е наместено на серверот на Википедија).

Синтакса
{{ЦЕЛОСНАДАТА}}
{{ЦЕЛОСНАДАТА|тип=тип }}
Типот  може да биде краток, среден, долг, rfc-2822 или iso-8601. За детали видете ја страницата за разговор.