Предлошка:Реден

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка додава соодветна наставка на редни позитивни цели броеви.

{{Реден|101}}, на пример, ќе даде 101-ви.
{{Реден|108}}, на пример, ќе даде 108-ми.
{{Реден|22}}, на пример, ќе даде 22-ри.
{{Реден|33}}, на пример, ќе даде 33-ти.

Поврзано: {{tl:Реден/mk-m}} {{tl:Реден/mk-z}} {{tl:Реден/mk-s}}