Предлошка:ПретпОснГод

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка

Употреба

{{ПретпОснГод | ДЕЦЕНИЈА | ГОДИНА | ПРЕТХ. ДЕЦЕНИЈА | СЛЕД. ДЕЦЕНИЈА||

Пример: {{ПретпОснГод |200|7|1999|2010}}

За 2007 година:

  • првите три цифри (точна деценија) се во првата положба
  • последната цифра (година во деценијата) е во втората положба
  • последната година од претходната деценија е во третата положба
  • првата година од следната деценија е во четвртата положба

Поврзано