Предлошка:Потстраница за документација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{tl|потстраница за документација}}

ИЛИ

 {{tlx|потстраница за документација|[[главна страница кон која треба да посочува врската]]|[[документација кон која треба да посочува врската]]}}

Оваа предлошка треба да се наоѓа на врвот на „/doc“ страниците. Го менува изгледот во зависност од тоа каде се гледа:

  • На „/doc“ страница, прикажува кутија кој ја објаснува предложната документација и посочува кон предложната страница.
  • На други страници (т.е. страници кои ја превметнуваат „/doc“ страницата), забележува дека документацијата е превметната од потстраница.

Функции[уреди извор]

Покрај излезната порака, предлошката ги категоризира страниците во Документациски потстраници и го прави подредувачкиот клуч по основно да посочува кон името на страницата без сфера (т.е. „нешто" на „Предлошка:нешто“, па така ќе биде подредено во категориите на 'Н').

Поврзано[уреди извор]