Предлошка:ОПЈуд

Од Википедија — слободната енциклопедија

[1]

Икона за документација Документација за предлошка

Ова е предлошка за наведување на глави и страници од книгата „Основни поими на јудаизмот“ од Цадик Данон.

Параметри

Има два параметра: „страница“ (или „страници“ ако се повеќе од една) и „глава“ (за назив на главата).

Обата параметра се незадолжителни (т.е. можете да ја наведете само книгата како таква)

Употреба

{{ОПЈуд|страница=|глава=}}
  1. Данон, Цадик (2008). Основни поими на јудаизмот (PDF). прев. Марија Алексиќ (II. изд.). Скопје: Еврејска заедница во Република Македонија. ISBN 9989-102-14-7.