Предлошка:Неслободна парична единица

Од Википедија — слободната енциклопедија
Може да подложи на авторски права

Ова е слика на парична единица. Некои валутни ликовни решенија не подлежат на авторски права и се во јавна сопственост. Други подлежат на авторски права. Во такви случаи, нивната употреба на Википедија се смета за праведна употреба како се користат за цел на коментарти иликритики поврзани со сликата на самата валута. Поианква употреба на сликава, на Википедија или на друго место, може да биде кршење на авторско право. Видете Википедија:Праведна употреба за повеќе информации.

Тука можат да важат додатни правни ограничувања како закони за фалсификување, особено кога сликата се користи во печатен облик.

За подигачот: Доколку сликата подлежи на авторски права, ве молиме да ставите образложение за праведната употреба при секоја употреба, според наведеното на Википедија:Страна за опис на слика, како и изворот на делото и податоци за авторското право.