Предлошка:Најголеми градови во Пакистан

Од Википедија — слободната енциклопедија
 
Најголеми градови во Пакистан
Според пописот од 2017[1]
Бр. Покраина Нас. Бр. Покраина Нас.
Карачи
Карачи
Лахор
Лахор
1 Карачи Синд 14,916,456 11 Бахавалпур Панџаб 762,111 Фејсалабад
Фејсалабад
Равалпинди
Равалпинди
2 Лахор Панџаб 11,126,285 12 Саргода Панџаб 659,862
3 Фејсалабад Панџаб 3,204,726 13 Сијалкот Панџаб 655,852
4 Равалпинди Панџаб 2,098,231 14 Сукур Синд 499,900
5 Гујранвала Панџаб 2,027,001 15 Ларкана Синд 490,508
6 Пешавар Хајбер-Пахтунва 1,970,042 16 Шеикхупура Панџаб 473,129
7 Мултан Панџаб 1,871,843 17 Рахијар Хан Панџаб 420,419
8 Хајдерабад Синд 1,734,309 18 Џанг Панџаб 414,131
9 Исламабад Престолнинска територија 1,009,832 19 Дера Гази Хан Панџаб 399,064
10 Квета Белуџистан 1,001,205 20 Гуџрат Панџаб 390,533

Наводи

  1. https://www.citypopulation.de/Pakistan-100T.html