Предлошка:Напатствие за поткатегории

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Користење
{{Напатствие за поткатегории|<од кој тип е напатствието>|кат=<категорија на напатствието>|<сортирање>|<кратенка>|<кратенка>|...}}
Параметри
 1. <од кој тип е напатствието>: треба да се внесе едно од следниве:
  • напатствие за однесување
  • напатствие за содржина
  • напатствие за бришење
  • напатствие за уредување
  • конвенција за именување
  • напатствие за значајност
  • напатствие за стил
 2. <категорија на напатствието>: во зависност од претходниот параметар, треба да се внесе едно од следниве:
  • Напатствија за однесување
  • Напатствија за содржина
  • Напатствија за бришење
  • Напатствија за уредување
  • Конвенции за именување
  • Напатствија за значајност
  • Напатствија за стил
 3. <сортирање>: буквите по кои ќе се сортира страницата во нејзината категорија
 4. <кратенка>: изборно; кратенка, како на пример ВП:КРАТЕНКА
 5. <кратенка>: Изборна втора кратенка. Може да се зададат најмногу пет кратенки, секоја како посебен параметар.