Предлошка:Корисничка кутија-степен

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{id}}}{{{info}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{корисничка кутија-степен
| level  = 0|1|2|3|4|5 (незадолжително)
| id   = текст или слика на назнаката
| id-s  = големина на текстот на назнаката (незадолжително)
| id-op  = друг параметар на назнаката (CSS) (незадолжително)
| info  = информативен текст
| info2  = информативен текст
| info3  = информативен текст
| info4  = информативен текст
| info5  = информативен текст
| info-s = големина на информативниот текст (незадолжително)
| info-lh = висина по CSS на информативниот текст (незадолжително)
| info-op = друг параметар за информациите (CSS) (незадолжително)
| usercategory = корисничка категорија (незадолжително)
| usercategory2 = корисничка категорија (незадолжително)
}}

Имајте предвид дека за степените 0, 3 и 5 има избор на две различни бојни шеми што можат да се укажат со наставката a или b. На пример: level = 3b.

Примери[уреди извор]

{{корисничка кутија-степен
| id  = awk
| info = Овој корисник е корисник на '''AWK'''. 
}}
awkОвој корисник е корисник на AWK.
{{корисничка кутија-степен
| level = 1
| id  = awk
| id-s = 10
| info = Овој корисник е '''почетен програмер на AWK'''.
}}
awk-1Овој корисник е почетен програмер на AWK.
{{корисничка кутија-степен
| level = 2
| id  = awk
| id-s = 10
| info = Овој корисник е '''програмер AWK на среден степен'''.
}}
awk-2Овој корисник е програмер AWK на среден степен.
{{корисничка кутија-степен
| level = 3
| id  = awk
| id-s = 10
| info = Овој корисник е '''напреден програмер на AWK'''.
}}
awk-3Овој корисник е напреден програмер на AWK.
{{корисничка кутија-степен
| level = 3b
| id  = awk
| id-s = 10
| info = Овој корисник е '''напреден програмер на AWK'''.
}}
awk-3Овој корисник е напреден програмер на AWK.
{{корисничка кутија-степен
| level = 4
| id  = awk
| id-s = 10
| info = Овој корисник е '''програмер-стручњак за AWK'''.
}}
awk-4Овој корисник е програмер-стручњак за AWK.
{{корисничка кутија-степен
| level = 5
| id  = awk
| id-s = 10
| info = Овој корисник е '''програмер-стручњак за AWK'''.
}}
awk-5Овој корисник е програмер-стручњак за AWK.
{{корисничка кутија-степен
| level = 5b
| id  = awk
| id-s = 10
| info = Овој корисник е '''програмер-стручњак за AWK'''.
}}
awk-5Овој корисник е програмер-стручњак за AWK.


Предложни податоци[уреди извор]

Ова е документација за предложните податоци кои ги користи Нагледниот уредник и други алатки.

Корисничка кутија-степен

Предлошката служи за брзо создавање на корисничка кутија за приказ на корисничката страница на корисникот без да се имаат познавања од работа со HTML ики викитабели.

Предложни параметри[Уредување на податоци за предлошки]

ПараметарОписТипСтатус
levellevel

0|1|2|3|4|5

По основно
14
Низанезадолжително
level-brlevel-br

По основно
14
Низанезадолжително
idid

текст или слика на назнаката

По основно
14
Низанезадолжително
id-sid-s

големина на текстот на назнаката во точки

По основно
14
Низанезадолжително
infoinfo

информативен текст и/или слика

По основно
Низанезадолжително
info-lhinfo-lh

висина по CSS на информативниот текст

По основно
1.25em
Низанезадолжително
info-opinfo-op

друг параметар за информациите

По основно
Низанезадолжително
info-sinfo-s

големина на информативниот текст во точки

По основно
8
Низанезадолжително
nocatnocat

категориски изјави за блок-страницата

По основно
false
Низанезадолжително
usercategoryusercategory

корисничка категорија (незадолжително)

По основно
Низанезадолжително
usercategory2usercategory2

корисничка категорија (незадолжително)

По основно
Низанезадолжително
usercategory3usercategory3

корисничка категорија (незадолжително)

По основно
Низанезадолжително

Поврзано[уреди извор]