Предлошка:К

Од Википедија — слободната енциклопедија

[[:Категорија:|]]

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
{{к |назив на категоријата}}
{{к |назив на категоријата |текст за приказ}}

Употреба[уреди извор]

Користете го {{к}} за да направите врска до категорија без оглед на именскиот простор. На пример. Филозофија наместо Кат:Филозофија, Кат:Филозофија:

{{к|Филозофија}} дава: Филозофија
{{к|Категорија:филозофија}} дава: Филозофија

За да укажете текст за приказ — на пр. „категоријата за филозофија“ на местото на „Филозофија“ — впишете го како следен параметар:

{{к|Филозофија|Pкатегоријата за филозофија}} дава: категоријата за филозофија
{{к|Категорија:филозофија|категоријата за филозофија}} дава: категоријата за филозофија