Предлошка:Инфокутија шаховско отворање

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија шаховско отворање</includeonly>
{{{image}}}
Потези {{{потези}}}
ЕШО {{{ЕШО}}}
Потекло {{{настанување}}}
Име по {{{изворно име}}}
Предотворање {{{предотворање}}}
Синоними {{{синоними}}}
На Chess Games


Употреба и пример[уреди извор]

Инфокутија шаховско отворање
Потези 1.e4 e5 2.Nf3 Nc6 3.Bb5
ЕШО C60-C99
Потекло ракопис од Готинген, 1490
Име по {{{изворно име}}}
Предотворање Отворена партија
Синоними Шпанска партија, Шпанско Отворање
На Chess Games
{{Инфокутија шаховско отворање
|има на отворањето = {{PAGENAME}}
|слика = 
|потези =
|ЕШО = 
|настанување =
|потекло на името =
|предотворање =
|синоними = 
|надворешна врска = 
}}
  • ' defaults to PAGENAME and can be left out
  • слика се препорачува употребата на предлошката Предлошка:Шаховски дијаграм
  • потези го покажува бројот на потези
  • ЕШО е кодот или кодовите на отворањето во енциклопедијата на шховски отворања
  • настанување покажување на настанот на кој отворањето за прв пат било употребено, или првиот познат документ кој го покажува тоа.
  • изворно име од каде потекнува името
  • предотворање го дефинира хиерархиското место на отворањето
  • синоними се наведуваат алтернативни имиња за отворањето
  • надвборешна врска е ChessGames.com (Opening Explorer) кодот за ова отворање, што е дел којшто следува веднаш потоа